Den svenska metoden? Låter det bekant? Luktar det bluff och båg? Sett en pop up reklam som lovar att du ska tjäna flera hundra tusen om dagen med hjälp av en programvara? Jacob stensson har jobbat hårt och marknadsförts en ”robot” för binära optioner. Jacob stensson marknadsför metoden som ett finansverktyg för binära optioner och påstår att verktyget kan förutse kursutvecklar. Det här är inte sant. Den svenska metoden är en bluff. Metoden marknadsförs ofta via streamingsajter. Om du har hittat till vår guide är du förmodligen smart nog att ifrågasätta metoden. Vi uppmanar dock att du delar med dig av den här artikeln för att hjälpa oss att sprida ordet. Den svenska metoden fungerar inte och vi uppmanar alla våra läsare att undvika bluffen till varje pris.

Det finns endast ett fåtal alternativ av robotar för binära optioner som fungerar. Vi hoppas att kunna hjälpa till och varna våra läsare om att den svenska metoden inte är ett av dessa alternativ med den här artikeln. Om du fortsätter läsa så kommer vi att berätta varför du bör passa dig för den svenska metoden och varför den svenska metoden är en bluff som inte fungerar.

Därför fungerar inte den svenska metoden

Först och främst så påstår företaget bakom den svenska metoden att den är gratis, att det man kan göra pengar av luft. Det här stämmer ju givetvis inte. Om något låter för bra för att vara sant så är det också så. Minimuminvesteringen verkar ligga på 2000 till 2500 SEK. Det här är den första stora varningsklockan.  När du gjort din insättning så lovar den svenska metoden att programvaran kommer att trada helt på autopilot. Det finns inget fungerande verktyg som trada åt dig på autopilot. Om du ska handla med en robot för binära optiner så behöver du oftast ställa in den själv. Det här är den andra varningsklockan. Den tredja stora varningssklockan är att det inte finns något företag som ställer sig bakom den svenska metoden. Om de nu hade kommit på en autotrader som gjorde dig rik, skulle då inte ett företag med stolthet ställa sig bakom produkten?

Rekommenderade mäklare (Artikeln fortsätter längre ner)

IQ Option

IQ Option erbjuder ett demokonto som är gratis. Du behöver signa upp med email. Det är en enkelt process. Efter det får du full tillgång till deras plattform. IQ Options plattform är för övrigt den bästa på marknaden.

Skapa ett konto hos IQ Options!

eTORO

Något som är riktigt bra med eTORO demokonto är att du kan testa att handla med flera olika typer av investeringsformer. Även om eTORO verkligen satsat hårdast på CFD. Demokonton ger dig 100 000 USD i virtuella pengar.

Skapa ett konto hos eTORO

Markets.com

Markets.com är hetaste mäklaren just nu. Hos markets.com kan du handa bland annat Forex, CFD och aktier. En av dom absolut mest seriösa mäklaren idag. Du får 200 SEK att handla för genom att registrera ett konto.

Skapa ett konto hos Markets!

Jakob Stensson grundare

Grundaren till den svenska metoden kallar sig för Jakob stensson och påstår sig ligga bakom programvaran. Vi har letat efter Jakob stensson med ljus och lykta utan framgång. Det går inte att få tag på personen bakom den svenska metoden. Vi tror att Jakob Stensson bara är ett fakealias, även om han utger sig för att vara grundaren. Kollar man närmare på den svenska metoden så går det inte att få reda på vilket företag som ligger bakom dem omdiskuterade programvaran.  Jakob påstår sig själv ha blivit rik genom att använda sig av den svenska metoden.

Vi har även kollat runt på andra webbplatser för binära optioner och nästan alla verkar ha kommit till samma slutsats som oss. Den svenska metoden är en bluff. Jakob stensson är en bluff. Det finns ingen person som heter Jabok stensson, i alla fall inte som grundat en fungerande robot för binära optioner.

Nårgra andra namn vi hittar är

The Saffa
Den danske metode
Den Norske metoden
The Brit Method
The Aussie Method
The Golden Goose Method
Native Trader
The Native Trader
The Spanish method
The Italian method

Det är dock en sak som är säker, ingen av dessa metoder fungerar alls och det är egentligen i grund och botten exakt samma metod. Det som gör det enkelt att koppla ihop alla dessa metoder är att de marknadsförs med samma grafik och budskap. Vi rekommenderar starkt att du undviker programvara och istället ser det omkring för en mäklare som är licenserad eller en robot för binära optioner som faktiskt fungerar.

Det är sällan robotar för binära optioner fungerar särskilt bra

Vi har många års erfarenhet av robotar för binära optioner och det är inte särskilt ofta som vi stöter på en robot som fungerar riktigt bra.  Speciellt robotar som är helt automatiserade. Liknande den svenska metoden, de fungerar aldrig. Inte vad vi har sett än så länge i alla fall. Problematiken ligger i att man aldrig kan dra samma slutsatser, varje aktieutveckling är unik och du kan inte lära en robot machine learning för att hantera det här. Det skulle krävas AI för att kunna bygga en helt automatiserad robot.

Vi har sett många robotar komma och gå och de enda robotarna som fungerar utan större problem är de robotar som du ställer in själv hur dom ska handla. Dock är även dessa robotar bunda till regler som du sätter och du behöver hela tiden ändra och finjustera för att få maskineriet att fungera bra. Att handla via en robot jämfört mot att handla helt själv är inte direkt en genväg till att tjäna pengar. Det kommer att krävas tid ifrån dig för att få det att fungera.

Man kan diskutera robotar fram och tillbaka, fördelar mot nackdelar. Dock är en sak säker och det är att den svenska metoden inte levererar en fungerande produkt.

Undvik att bli lurad genom att använda mäklare med licens

Den svenska metoden är knappast den första scammen på internet. Som vanligt och precis med allt annat så gäller det att vara försiktig för att undvika att bli lurad. Vad du är intresserar dig av så var alltid försiktig och sätt din säkerhet i första skedet. Känns något fel? Dubbelkolla. Vad säger andra? Det finns många saker man kan göra för att undvika att bli lurad. När det kommer till binära optioner så är en av de första och mest självklara grejerna som du behöver göra är att se till att mäklaren innehar en licens ifrån CySEC, MFSA eller liknande. En licens ifrån någon av dessa säkerställer att mäklaren är säker att handla hos. Vi rekommenderar dock också att kolla upp vad andra säger om mäklaren samt göra lite basic research. Bara för att vara säker. Den svenska metoden som vi pratar om i den här artikeln är givetvis inte reglerad.

Andra bra tips för att undvika att bli lurad:

  • Använd dig enbart av mäklare med licens ifrån MFSA.
  • Kolla vad andra säger om mäklaren. Gör en enkel sökning på Google eller kolla forum. Verkar det som att mäklaren går att lita på?
  • Kolla så att mäklaren inte finns med på FI (eller någon annans) varningslista.
  • Kolla så att det är ett seriöst företag som ligger bakom mäklaren.
  • Varnar andra webbplatser för den? Utöver vår guide så finns det flertalet andra guider i Sverige. Varnar någon av dessa för mäklaren?
  • Gör mäklaren ett seriöst intryck på dig? Är det en webbplats du litar på? Detta är en webbplats som ska hantera dina pengar. Är du okej med detta?
  • Vem ligger bakom? Finns det någon person? I fallet med den svenska metoden är det Jacob stensson som ligger bakom scammen.