I den här artikeln kommer vi att kolla på vilka strategier det finns för binära optioner och hur du kan dra nytta av att använda en strategi när du handlar. Vi rekommenderar starkt att du läser igenom den här sektionen för att förbättra dina chanser för att tjäna pengar istället för att kasta pengarna i sjön.

Den stora skillnaden på att handla på känn och att applicera en strategi på din handel är att du som använder en strategi har goda chanser att tjäna pengar medans du som handlar på känn antagligen riskerar att förlora dina pengar. Skillnaden är ibland hårfin men en bra strategi kan vara det som gör skillnaden mellan att förlora pengar och att vinna pengar.

Mäklare för binära optioner

IQ Option erbjuder ett demokonto som är gratis. Du behöver signa upp med email. Det är en enkelt process. Efter det får du full tillgång till deras plattform. IQ Options plattform är för övrigt den bästa på marknaden.

Skapa ett konto hos IQ Options!

Något som är riktigt bra med HighLows demokonto är att du kan testa att handla med binära optioner utan att ens skapa ett konto. En liten nackdel är att deras demokonto inte ger full inblick i deras plattform.

Skapa ett konto hos HighLow!

Markets.com är hetaste mäklaren just nu. Hos markets.com kan du handa bland annat Forex, CFD och aktier. En av dom absolut mest seriösa mäklaren idag. Du får 200 SEK att handla för genom att registrera ett konto.

Minsta insättning: $100
Demokonto: Ja.

Skapa ett konto hos Markets!

Binära optioner och vikten att använda strategier

Att spekulera i binära optioner kan både vara underhållande och lönsamt för den som tar det seriöst. Eftersom det är lättare att investera i binära optioner än andra mer traditionella investeringsformer (aktier, bostäder, osv) är det också är tillgängligt för mer människor. Allt man behöver göra för att börja handla med binära optioner är att starta ett konto hos en av alla respektabla mäklare, göra en minsta insättning och välja en underliggande tillgång. Men för att maximera sina vinster och undvika risker måste en investerare förlita sig på någon form av strategi.

Förberedelse

Handel med binära optioner precis som handel med andra tillgångar är förknippat med hög risk. Alla affärer är inte lönsamma och den som sysslar med någon form av handel kommer med jämna mellanrum uppleva både stora och små förluster. Det går så klart att minimera riskerna och ju mer kunskap man har om binära optioner i allmänhet, de underliggande tillgångarna man förknippar sig med och plattformen man använder sig av, desto större är chansen att man går med vinst. Första steget i riskhanteringen är att se till att man är väl förberedd innan man investerar sina egna pengar. Det två främsta sätten att förbereda sig på innan man riskera sitt eget kapital är: Demokonto och Utbildning.

Demokonto

Idag erbjuder de allra flesta ledande mäklare ett testkonto, eller ett så kallat demokonto. Det är ett konto som du kan öppna (antingen gratis eller med insättningskrav beroendes på vilken mäklare du väljer att använda) och som ger dig tillgång en viss mängd “låtsaspengar” som du kan använda på respektive plattform. På så sätt får du chansen att testa på hur det är att spekulera på binära optioner helt utan risk. Det är också ett bra sätt att utveckla framtida strategier och testa på olika plattformar för att hitta en som passar dig. Olika mäklare har olika villkor för sina demokonton och idag erbjuder de ledande mäklarna allt från $1000 till $50,000 i virtuella pengar för den som öppnar ett demokonto. Du kan läsa mer om demokonto och olika mäklare här.

Utbildning

Det säger sig själv att ju bättre utbildad man är desto mindre är risken att man går med förlust. Det är ytterst viktigt att se till att man har en grundläggande förståelse för hur handel med binära optioner fungerar innan man ens sätter igång. Det är också viktigt att man kontinuerligt fortsätter utbilda sig så att man kan finslipa sina tekniker och maximera sina vinstchanser. Alla mäklare som vi rekommenderar erbjuder någon form av utbildningsmaterial. Det kan vara allt från e-böcker, till videos och steg-för-steg guider och det är något som måste ta en titt på innan du sätter igång. Vi förstår att det kan vara överväldigande och många mäklare erbjuder timtals av utbildningsmaterial, men vi rekommenderar att du i alla fall tar dig tiden att läsa på om grunderna så att du inte börjar investera dina pengar i blindo.

Grundläggande strategier

Det finns förmodligen lika många strategier som det finns aktiva investerare inom binära optioner. De flesta använder en kombination utbildningsmaterial, mjukvaror och sin egen erfarenhet till att utveckla strategier och tekniker som fungerar för dem. Här finns inget rätt eller fel utan kommer du på något som fungerar för dig så är det bra. För nybörjare så finns det däremot ett par grundläggande strategier att tänka på och rätta sig efter när man först börjar handla.

● Kontrollera sina känslor – att kunna kontrollera sina känslor är oerhört viktigt och något som många nya investerare har svårt med. Man får inte lov att bli upprörd och emotionell över förluster, det är något som händer alla och man måste vara förberedd på att man kan förlora en stor del av sitt investerade kapital. Man får heller inte låta sig själv bli övermodig och dumdristig när man vinner. Det gäller att alltid hålla huvudet kallt och fokusera på det som är viktigt. Låt aldrig dina känslor styra.
● Håll det enkelt – låt dig inte överväldigas över marknaden. Binära optioner är enkla att förstå sig på och marknaden är lätt att investera i. Alla framgångsrika investerare använder sig av enkla metoder och låter aldrig saker och ting bli krångligare än nödvändigt.
● Disciplin – för att bli framgångsrik och börja tjäna bra med pengar på binära optioner så måste du vara disciplinerade och fokuserad. Det kommer krävas hårt arbete, många timmar och både förluster och vinster innan du bli tillräckligt bra för att kunna uppnå en stabil inkomst på denna sortens handel.

Det finns så klart hundratals strategier som du kan använda dig av och hur du väljer att investera beror mycket på vilken sorts optioner du väljer att satsa dina pengar på. Du kan lära dig mer om precisa och mer avancerade strategier i din mäklare (eller andra mäklares) utbildningsmaterial. Som sagt är det också viktigt att du litar på dig själv och din erfarenhet och att du håller dig till de metoder som fungerar för just dig.

Mjukvaror

För att hjälpa dig bli en bättre investerare och för att öka din odds på marknaden har mäklare utvecklat diverse strategiska verktyg. Dessa verktyg kan hjälpa dig förstå marknaden bättre och kan användas för att planera strategiska investeringar. Det finns verktyg som visar diagram över hur marknaden rört sig och som använder algoritmer för att förutspå vad som kommer hända. En del verktyg använder sig av faktiska experter för att förutspår hur priser på specifika underliggande tillgångar kommer röra sig. Andra verktyg kan användas för att automatisera dina investeringar efter förutbestämda kriterier.

Det finns hundratals strategiska mjukvaror på marknaden och vilka du kan använda dig av beror på vilken mäklare du väljer att använda. Vissa mäklare använder sig av plattformar med många tillgängliga verktyg, andra mäklare har valt att använda färre men mer specifika verktyg och tjänster, medans många numera väljer att utveckla och designa sina egna dedikerade plattformar och verktyg. Detta är något vi rekommenderar att du överväger när du först väljer mäklare – det är viktigt att du hittar en mäklare som erbjuder de möjligheter du behöver och söker.

Så kort och gott

Binära optioner är en ny, rolig och i många fall mycket lönsam investeringsmöjlighet som växer sig större och större för varje dag. Numera behöver man inte ta hjälp av en bank eller professionell ekonom för att investera sina pengar på den globala marknaden. Allt du behöver är tillgång till en dator, smartphone eller surfplatta. Fast denna frihet betyder också att du som investerare har ett större krav på dig att vara ansvarsfull – väljer du att investera i binära optioner via en mäklare på nätet så är det upp till dig att ta rätt beslut. Alla risker och möjligheter måste granskas i detalj och i slutändan kan du inte skylla på någon annan än dig själv om du skulle gå med förlust. Därför är det extremt viktigt att du är väl förberedd innan du börjar investera. Se till att du studerar allt nödvändigt utbildningsmaterial och använder ett demokonto tills du känner dig varm i kläderna innan du riskerar dina egna pengar. Och spekulera aldrig med pengar du inte har råd att förlora.